HI96814 Digitálny refraktometer na cukor vo víne v % Brix, °Oechsle a °KMW  

Hanna Instruments HI96814 Digitálny refraktometer na cukor vo víne v % Brix, °Oechsle a °KMW

HI96814

Digitálny refraktometer na stanovenie obsahu cukru v mušte. Výsledok v % Brix, °Oe (nemecké stupne) alebo °KMW (rakúske stupne).

Viac detailov

Vieme naskladniť do 15 prac. dní

303,60 € s DPH

253,00 € bez DPH

Vysvetlenie jednotiek pre vyjadrenie obsahu cukru / cukornatosti muštu:

% Brix - univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), 1 % Brix = 1 g sacharózy v 100 g, co je výhodné najmä pri kontrole pridaného množstva cukru. Používaná najmä mimo Európy.

°Oe (Oechsle) - jednotka založená relatívnou hustotou voči vode, napr. mušt s hustotou 1,085 kg/l má 85°Oe, používaná v Nemecku a Švajčiarsku.

°KMW (Klosterneuburger Most Waage) - rakúska jednotka, 10 g alebo 1 % cukru na 1 kg, podobné ale nižšie hodnoty ako °ČNM, pretože bez korekcie na bezcukrový extrakt.

°ČNM (Československý normovaný muštomer) - v kg na 100 l muštu, možné vyjadriť ako pomer °KMW a relatívnej hustoty muštu a tak preto jednoducho spočítať z °KMW a °Oe.

Technické špecifikácie

Rozsah 0 až 50 % Brix, 0 až 230 °Oe, 0 až 42 °KMW, 0 až 80 °C
Rozlíšenie 0,1 % Brix, 1 °Oe, 0,1 °KMW; 0,1 °C
Presnosť ± 0,2 % Brix, ±1 °Oe, ± 0,1 °KMW, ± 0,3 °C
Napájanie 9 V batéria
Optický systém žltý LED
Prostredie IP65
Teplotná kompenzácia v rozsahu 10 až 40 °C automatická
Rozmery 192 x 104 x 69 mm
Hmotnosť 420 g
Rozsah dodávky Prístroj, batéria, návod a certifikát kontroly kvality výrobcom

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (12)