Digitálny refraktometer ideálny na analýzu šalátových dresingov, syrov, korenia, nakladanej zeleniny, konzervovaných potravín, mlieka, džúsov, energetických nápojov, polievok, soľanky a srvátky.
Digitálny refraktometer na stanovenie obsahu cukru v mušte. Výsledok v % Brix, °Oe (nemecké stupne) alebo °KMW (rakúske stupne).
253,00 € bez DPH
Vysvetlenie jednotiek pre vyjadrenie obsahu cukru / cukornatosti muštu:
% Brix - univerzálna jednotka pre obsah cukru vztiahnutá na sacharózu (repný cukor), 1 % Brix = 1 g sacharózy v 100 g, co je výhodné najmä pri kontrole pridaného množstva cukru. Používaná najmä mimo Európy.
°Oe (Oechsle) - jednotka založená relatívnou hustotou voči vode, napr. mušt s hustotou 1,085 kg/l má 85°Oe, používaná v Nemecku a Švajčiarsku.
°KMW (Klosterneuburger Most Waage) - rakúska jednotka, 10 g alebo 1 % cukru na 1 kg, podobné ale nižšie hodnoty ako °ČNM, pretože bez korekcie na bezcukrový extrakt.
°ČNM (Československý normovaný muštomer) - v kg na 100 l muštu, možné vyjadriť ako pomer °KMW a relatívnej hustoty muštu a tak preto jednoducho spočítať z °KMW a °Oe.
Technické špecifikácie
Rozsah | 0 až 50 % Brix, 0 až 230 °Oe, 0 až 42 °KMW, 0 až 80 °C |
Rozlíšenie | 0,1 % Brix, 1 °Oe, 0,1 °KMW; 0,1 °C |
Presnosť | ± 0,2 % Brix, ±1 °Oe, ± 0,1 °KMW, ± 0,3 °C |
Napájanie | 9 V batéria |
Optický systém | žltý LED |
Prostredie | IP65 |
Teplotná kompenzácia | v rozsahu 10 až 40 °C automatická |
Rozmery | 192 x 104 x 69 mm |
Hmotnosť | 420 g |
Rozsah dodávky | Prístroj, batéria, návod a certifikát kontroly kvality výrobcom |